Maastricht UMC opent nieuwe Kinderprikdienst

Maastricht UMC opent nieuwe Kinderprikdienst Publicatiedatum: 16-12-2008 Bron: Persbericht Auteur: Stafdienst communicatie Datum: 16-12-2008

Het Maastricht UMC opent op 18 december aanstaande de nieuwe Kinderprikdienst. De ruimte, waar bloed voor medisch onderzoek word afgenomen bij kinderen, heeft een grondige opknapbeurt ondergaan dankzij geld dat gedoneerd is door Stichting De Kleine Beer. De officiele opening zal op 18 december plaatsvinden om 15:00 uur in aanwezigheid van Guy Peeters, de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC, en twee ambassadeurs van Stichting De Kleine Beer. Dit zijn Kay Jongen, zelf patient van het Maastricht UMC, en Eugène Martineau, die als tienkamper deelnam aan de Olympische spelen en genomineerd is voor de titel van Sportman van Limburg 2008.

Stichting De Kleine Beer overhandigde eerder dit jaar een cheque van EUR 20.000 aan het Maastricht UMC ten bate van een nieuwe inrichting van de Kinderprikdienst. Het geld werd bij elkaar gebracht door de deelnemers aan een spinningmarathon, georganiseerd door de Stichting De Kleine Beer.

De inrichting van de Kinderprikdienst is volledig aangepast aan de belevingswereld van kinderen, zodat ze zich minder angstig zullen voelen voor het noodzakelijke prikje. Bovendien zijn verbeteringen aangebracht aan de werkplekken van de assistentes, waardoor de bloedafname vergemakkelijkt wordt.

Door het succes van de spinningmarathon zal Stichting De Kleine Beer begin 2009 weer een marathon organiseren. Voor meer informatie over de marathon, zie: www.vriendenvandekleinebeer.nl