Humedica Belgium vzw zoekt vrijwilligers om zijn medische teams te versterken

Training voor medische humanitaire hulpverlening Humedica Belgium vzw zoekt vrijwilligers om zijn medische teams te versterken. Om de vrijwilligers binnen deze medische teams voor te bereiden op het werken in crisisgebieden organiseert Humedica van woensdag 4 tot en met zondag 8 februari 2009 een voorbereidingstraining.

Humedica Belgium vzw is een humanitaire hulpverleningsorganisatie die onder andere medische teams uitzendt naar gebieden die getroffen zijn door een ramp of oorlog en gebieden met een structureel tekort aan gezondheidszorg.

De Engelstalige training wordt gegeven door een ervaren medewerker van Humedica en vindt plaats in Vaalbeek (Belgie). Gedurende vijf dagen maakt de vrijwilliger nader kennis met Humedica als organisatie en de belangrijkste aspecten van een uitzending naar een ramp– of oorlogsgebied.
De training omvat zowel theoretische als praktische modules. Zo wordt er aandacht besteed aan het functioneren van een mobiele kliniek, cultuurverschillen en de omgang met stress. Een medewerker van het Instituut voor Tropische Geneeskunde uit Antwerpen introduceert de deelnemers in de tropische geneeskunde gedurende 1 dag. Andere lessen zijn gericht op de verschillende structuren van de Verenigde Naties, voorschriften en veiligheidsreglementen. Verder worden er verschillende groepsactiviteiten ondernomen en evacuatieoefeningen gesimuleerd.
Voor inschrijven of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Humedica Belgium vzw
Panoramalaan 64 – 3012 Wilsele
Tel: 016 – 22 05 64
Email: [email protected]
www.humedica.be

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen