Orthopedie Amphia wint prijs

Een onderzoeksproject van de orthopedie van het Amphia Ziekenhuis heeft een prijs gekregen van de Nederlandse Vereniging voor Orthopaedische Traumatologie (NVOT). Het onderzoek leidt tot een betere behandeling van patienten met een radiuskopfractuur, ofwel een breuk van het spaakbeen bij de elleboog.

Een radiuskopfractuur komt vaak voor en wordt beschouwd als onschuldig letsel. De kans is aanwezig dat er naast de breuk, nog ander letsel is, bijvoorbeeld een breuk elders in de arm, een scheur in een van de banden van de elleboog of schade aan het kraakbeen van de elleboog. Uit het onderzoek van de vakgroep orthopedie van Amphia blijkt dat dit soort letsels vaak wordt gemist en dus niet wordt behandeld. Het onderzoek leidt tot het optimaal behandelen van patienten met een radiuskopfractuur. De orthopeden van Amphia werkten bij het onderzoek nauw samen met de afdeling radiologie en ongevalchirurgie.

De prijs van de NVOT wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste publicatie op het gebied van orthopedische traumatologie en om onderzoek in traumatologie te stimuleren. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een oorkonde.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen