Antonius Ziekenhuis in Sneek wil fusie ambulancediensten

0
309

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek wil dat de vier bestaande ambulancediensten in Friesland samengaan. Zo zouden ze diensten van buiten de regio de pas kunnen afsnijden wanneer in 2010 door een wetswijziging nog maar één vergunning te vergeven valt.

,,Als de diensten fuseren in een stichting, behouden we mogelijk de vergunning en blijven andere vervoerders buiten de provincie op afstand”, zei ziekenhuisdirecteur Wouter van der Kam woensdag.
Het Sneker ziekenhuis wil samen met de Friese tak van het Universitair Medisch Centrum Groningen de ambulanceactiviteiten onderbrengen in Stichting Ambulancezorg Fryslân. De andere twee ambulancediensten Kijlstra (Drachten) en Oenema (Heerenveen) wachten eerst de gesprekken af die op initiatief van Van der Kam plaatsvinden in januari.

ANP