Antonius Ziekenhuis in Sneek wil fusie ambulancediensten

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek wil dat de vier bestaande ambulancediensten in Friesland samengaan. Zo zouden ze diensten van buiten de regio de pas kunnen afsnijden wanneer in 2010 door een wetswijziging nog maar één vergunning te vergeven valt.

,,Als de diensten fuseren in een stichting, behouden we mogelijk de vergunning en blijven andere vervoerders buiten de provincie op afstand”, zei ziekenhuisdirecteur Wouter van der Kam woensdag.
Het Sneker ziekenhuis wil samen met de Friese tak van het Universitair Medisch Centrum Groningen de ambulanceactiviteiten onderbrengen in Stichting Ambulancezorg Fryslân. De andere twee ambulancediensten Kijlstra (Drachten) en Oenema (Heerenveen) wachten eerst de gesprekken af die op initiatief van Van der Kam plaatsvinden in januari.

ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen