Snel eten maakt dik

Array

Volgens onderzoekers van de universiteit van Osaka, Japan, verhoogt snel eten de kans op zwaarlijvigheid. Zij onderzochten de eetgewoonten van 3000 personen (British Medical Journal oktober 2008). Mannen die snel eten hebben meer dan 1,5 keer meer kans op zwaarlijvigheid dan de trage eters. Bij vrouwen verdubbelt de kans op zwaarlijvigheid bij de snelle eetsters. Wanneer zij bovendien eten tot ze verzadigd zijn, verdrievoudigt de kans op zwaarlijvigheid. Mogelijk verstoort snel eten de verzadigingssignalen van het lichaam, waardoor men meer eet dan wanneer men traag eet.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen