Te vaak oogletsel door vuurwerk, oogartsen willen verbod

0
244

Nederlandse oogartsen willen af van het consumentenvuurwerk. Het vuurwerk is voor veel meer oogschade verantwoordelijk dan tot nu toe bekend was, stellen oogartsen in Trouw. Ze gaan daarom deze jaarwisseling
Voorzitter Jan-Tjeerd de Faber van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap vindt de tol die moet worden betaald voor een vuurwerkpleziertje veel te hoog. turven hoeveel vuurwerkslachtoffers ze behandeld hebben.

Alle oogartsen in Nederland gaan deze jaarwisseling via een  Formulier tbv registratie oogletsels door vuurwerk bijhouden hoeveel mensen vuurwerkslachtoffers met oogletsel behandeld worden.


Op het formulier wordt alle oogartsen gevraagd in te vullen door welk vuurwerk het letsel is veroorzaakt, de aard van de verwonding en welke behandeling nodig is. Het plan is met de onderzoeksresultaten aan de politiek te vragen om een vuurwerkverbod.

Op basis van een steekproef schat de Stichting Consument en Veiligheid dat er vorige jaarwisseling 1100 vuurwerkslachtoffers naar de EHBO moesten, van wie bijna een derde met oogletsel. Oogartsen schatten dat aantal veel hoger in. Eind januari verwacht het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG) de cijfers compleet te hebben.

Formulier tbv registratie oogletsels door vuurwerk

Vorig artikelCellSearch vindt niet alle typen borstkanker
Volgend artikelProcter & Gamble geeft 100 miljoen tetanusvaccinaties aan Unicef
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.