Haagsche ambulances en zorgtaxis uitgerust met AED

Array

In Nederland overlijden jaarlijks ongeveer 15.000 mensen ten gevolge van een plotselinge dood. Vaak betreft het een chaotische ritme van de hartspier, welke slechts opgeheven kan worden door middel van een defibrillatie.


Binnenkort maakt de Hartstichting zich op voor een grootschalige AED (Automatische externe defibrillator) campagne, om de AED voor een breder publiek toegankelijk te maken. Vooruitlopend op deze ontwikkelingen heeft het Witte Kruis in samenwerking met Azivo besloten de AEDs aan te schaffen. Als enige in Nederland bezit de Haagse zorgtaxis, rolstoelbussen en de hulp ambulances over een automatische externe defibrillator.

Op deze manier kunnen de medewerkers van het Witte Kruis snel en adequaat hulp bieden wanneer zich een incident voordoet op straat – niet alleen aan clinten/ patinten maar ook aan de burgers op straat.

Het Witte Kruis ziet het als haar missie om al haar voertuigen zo uit te rusten zodat ze gezien kunnen worden als rijdende EHBO- satellieten. Zo vormen de voertoegen een tussenstap tot de komst van professionele support door artsen of ambulances.

Bij het Witte Kruis heeft inmiddels iedereen een AED opleiding gevolgd. Om de goede samenwerking in het AED-traject te benadrukken, zijn de AEDs formeel door de heer Aad de Groot, directeur Azivo, aan het Witte Kruis overgedragen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen