Kiadis Pharma benoemt Dr. Maarten Egeler, MD PhD als Chief Medical Officer

0
530

Biopharmaceutical bedrijf Kiadis Pharma, dat zich focust op de ontwikkeling van innovatieve cell-based therapeutics op het vlak van beenmergtransplantanties, kondigt vandaag de benoeming aan van Dr. Maarten Egeler als Chief Medical Officer (CMO). Dr. Egeler is een internationaal vooraanstaand kinderarts op het gebied van beenmergtransplantaties en een international erkende autoriteit in pediatrische hemato-oncologie. Hij brengt met de komst naar Kiadis Pharma meer dan 20 jaar aan ervaring op dit vlak met zich mee.


De benoeming van Dr. Egeler is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Kiadis Pharma’s hoofdproduct ATIR™ als revolutionaire behandelingsaanpak om een veilige en wellicht levensreddende ‘mismatched’ beenmergtransplantatie mogelijk te maken voor terminale bloedkankerpatienten. Dr. Egeler’s benoeming zal de multi-center registratiestudie voor ATIR™ begin 2009 sterk ondersteunen.

Dr. Egeler zal parttime aan Kiadis Pharma verbonden zijn naast zijn positie als Hoofd van de Pediatrische oncologie en beenmergtransplantatie divisie van de Universiteit van Leiden. Als CMO van Kiadis Pharma zal hij toezicht houden op alle medische zaken van het bedrijf en nauw samenwerken met Kiadis Pharma’s wereldwijde netwerk van key opinion leaders in de transplantatiegemeenschap inzake de ontwikkeling van de producten van het bedrijf.

“Maarten trad het afgelopen jaar al op als medisch adviseur voor Kiadis Pharma en we zijn blij dat hij heeft toegestemd oze CMO te worden”, zegt Manja Bouman, CEO van Kiadis Pharma. “Zijn verdieping op medisch gebied inzake beenmergtransplantaties en zijn netwerk van key-opinion leaders op dit vlak, draagt sterk bij aan het succes ons bedrijf en haar producten.

“Ik ben verheugd toe te treden tot Kiadis Pharma in de rol van CMO en kijk uit om deel te nemen aan de ontwikkelingen van haar programma’s. Ik ben vooral blij te kunnen werken aan het ATIR™ product, wat is bedoeld om acute Graft versus Host Disease te voorkomen en sterk nietpassende beenmergtransplantaties ( ‘haplo-identical transplantation’) mogelijk te maken, en op het punt staat om een registratiestudie in te gaan begin 2009”, zegt Maarten Egeler. “Ik ben er zeker van dat mijn achtergrond op dit vlak in de pediatrische setting, van grote waarde is voor het bedrijf.”

Professor Maarten Egeler is Hoofd divisie Pediatrische Immunologie, Hemato-Oncology, Beenmergtransplantaties en Auto-Immuun ziektes aan de Universiteit van Leiden. He was associate Professor aan de Universiteit van Calgary, Alberta’s Kinderziekenhuis, Canada. Hij doorliep zijn medische opleiding aan de Universiteit van Leiden en Amsterdam, in het Rode Kruis Ziekenhuis te Den Haag en aan de Univeristeit van Minnesota in de Verenigde Staten. Hij behaalde zijn medische graad aan de Universiteit an Leiden en zijn PhD aan de Universiteit van Amsterdam. Maarten Egeler is erkend om zijn carrière verwezenlijkingen op het gebied van pediatrische hemato-oncologie and transplantatie en hij heeft een breed netwerk opgebouwd in de medische transplantatiewereld. Hij is lid (en verschillende bestuursfuncties) van talrijke professionele verenigingen en commissies, waaronder de Stichting Nederlandse Kinderoncologie, de “International Society of Pediatric Oncology” (SIOP),de “American Society of Pediatric Hematology/Oncology” (ASPHO) en de “European Group for Blood and Marrow Transplantation” (EBMT).


Over Kiadis Pharma
Kiadis Pharma is een biofarmaceutisch bedrijf specifiek gericht op complicaties en beperkingen bij beenmergtransplantaties voor bloedkankerpatienten. Het bedrijf heeft drie bloedkankerproducten in klinische ontwikkeling. De onderneming ontwikkelt producten die nieuwe behandelingen mogelijk maken voor terminaal zieke kankerpatienten die nu geen behandel opties meer hebben en waar een aanzienlijke behoefte aan is. Het hoofdkantoor van Kiadis Pharma is gevestigd in Amsterdam. De onderneming heeft faciliteiten in Groningen en Montreal, Canada. Voor meer informatie over Kiadis Pharma, verwijzen wij u naar: www.kiadis.com