Informatieavond over hepatitis C

0
199

Poz and Proud, de sectie homomannen van de Hiv Vereniging organiseerde een informatieavond over hepatitis C. Deze ernstige infectieziekte aan de lever kan seksueel overgedragen worden. Vreemd genoeg beperkt zich deze seksuele overdracht van het virus zich eigenlijk alleen tot hiv-positieve homomannen.

De eerste grote informatieavond in Nederland over de seksuele overdracht van hepatitis C (HCV) op 5 september 2008 is niet georganiseerd door Schorer of de GGD, maar door Poz and Proud. De avond was succesvol en werd bezocht door ruim vijftig mensen. Er waren veel mannen met hiv, van wie een groot gedeelte ook HCV had. Daarnaast waren er mensen om professionele redenen aanwezig.
Tijdens de avond, die geleid werd door Janhuib Blans, waren er vier inleidingen. Kees Brinkman (OLVG) sprak over wat hepatitis C is, Thijs van de Laar (GGD Amsterdam) over de verspreiding van het virus onder hiv-positieve homomannen, Joop Arends (UMCU) over de behandeling van HCV en William Koevoets (AMC) over de praktische kanten van de behandeling, waaronder bijwerkingen en het omgaan daarmee.

Lees verder op Hivnet