Spelers FC Emmen onthullen CliniClownsSpeelkoffer in ScheperZiekenhuis

Array

Woensdag 21 januari wordt in het Scheper Ziekenhuis in Emmen door een aantal spelers van FC Emmen de CliniClowns Speelkoffer onthuld. FC Emmen heeft deze Speelkoffer ter waarde van 25.000,– euro geschonken aan het Scheper Ziekenhuis. De Speelkoffer biedt afleiding en plezier aan kinderen met een ziekte en/of handicap, op momenten dat de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn.

Bij deze speciale onthulling zijn kinderen aanwezig met een (langdurige) ziekte en/of handicap, die met regelmaat in het Scheperziekenhuis komen. De spelers zullen de Speelkoffer onthullen en zijn er om met de kinderen te praten en handtekeningen uit te delen. Ook CliniClowns Polleke en Joep zijn van de partij.

De aanwezige kinderen kunnen direct de nieuwe speelkoffer ontdekken en beleven. In de Speelkoffer, met een afmeting van 1.60 bij 1 m. is van alles te doen. Zo is er onder andere een interactieve lachspiegel met vele innovatieve snufjes, een clownsorkest dat door het spelen op een orgeltje gaat draaien, een spannend evenwichtspel en kunnen kinderen filmpjes bekijken. In de lachspiegel zit bovendien een camera waarmee kinderen een foto van zichzelf kunnen maken en per mail kunnen versturen naar huis of naar vriendjes en vriendinnetjes.

Stichting CliniClowns Nederland
Stichting CliniClowns Nederland biedt kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie. Momenteel spelen meer dan 60 speciaal opgeleide professionele CliniClowns in 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen nog steeds in de clownswereld terecht. Door de interactieve CliniClowns Speelkoffer in het ziekenhuis, de spannende online belevingswereld Neuzenroode.nl voor kinderen die thuis worden verzorgd en door verschillende clowneske evenementen voor kinderen en hun gezin.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen