Uniek contract GGD Nederland en zorgverzekeraar

Array

De GGD’en en zorgverzekeringscombinatie van Univé, VGZ, IZA en Trias hebben afspraken gemaakt over voordelige tarieven voor reizigerszorg. Iedereen met een zorgverzekering van Univé, VGZ, IZA of Trias profiteert hierdoor van korting op reizigersadvies, -vaccinatie en reisproducten. Het is de eerste keer dat een dusdanig contract is getekend tussen GGD’en en een zorgverzekeraar. Dit geeft aan dat de publieke gezondheidszorg en het zorgverzekeringsstelsel steeds dichterbij elkaar komen.


Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van reizigersadvies en -medicatie geheel of gedeeltelijk via de aanvullende polis. Reizigers die alleen verzekerd zijn voor het basiszorgverzekering, moeten de kosten volledig zelf betalen. De voordelige prijsafspraken tussen de GGD’en en Univé, VGZ, IZA en Trias komen ook ten goede van reizigers met alleen een basiszorgverzekering.

Dit unieke contract zorgt ervoor dat reizigers gemakkelijker beschermd op reis kunnen gaan. Reizen, wonen en werken in (sub)tropische gebieden brengen gezondheidsrisico’s met zich mee. Er kunnen ernstige ziektes heersen die in Nederland niet of nauwelijks meer voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de reizigers naar risicogebieden onvoldoende beschermd vertrekt. Met de juiste vaccinaties gaan mensen gezond op reis en komen ze gezond weer thuis. Dit is niet alleen een prettig idee voor de reiziger, maar voorkomt ook overbodige zorgkosten. Informatie over GGD Reizigerszorg en het reizigerspreekuur is te vinden op www.ggdreizen.nl.


Bron: GGD Nederland

Recente artikelen