Dé schakel tussen zorgvrager en zorgverlener

Array

zorggidsnederlandOp 11 januari 2009 bestond ZorgGids Nederland precies 1 jaar. Als enige website in Nederland biedt ZorgGidsNederland.nl consumenten een compleet beeld van alle particuliere thuiszorgbureaus en zorginstellingen en de faciliteiten die zij bieden.

De consument van vandaag wil zorg en zorginstellingen zelf kunnen beoordelen en vergelijken, voor zichzelf of voor naaste familieleden. ZorgGids Nederland beantwoordt als geen ander aan die vraag en brengt zorgverlener en zorgvrager bij elkaar.

Ervaringsdeskundige

David Zeegers, de oprichter van ZorgGids Nederland, is zelf afkomstig uit de zorg. Toen hij na een ongeval in 2005 moest revalideren en behoefte had aan specifieke informatie over zorginstellingen, kon hij geen overzichtelijke website vinden die alle informatie bood die hij zocht. Het idee voor ZorgGids Nederland was geboren. Volgens Zeegers vormden met name de zorginstellingen in het begin een struikelblok. “Het in kaart brengen van het Koninklijk Huis is gemakkelijker dan een zorginstelling te benaderen”, aldus Zeegers. Toch lukte het hem. Zeegers verzamelde een dreamteam om zich heen en luisterde goed naar de vragen van toekomstige bewoners van zorginstellingen. Vragen over bijvoorbeeld de aanwezigheid van 1-persoonskamers, internet of een 24 uur per dag bemande receptie. Op ZorgGidsNederland.nl worden al deze vragen nu adequaat beantwoord.


ZorgGids Nederland kent twee speerpunten: particuliere thuiszorgbureaus en zorginstellingen. Met name de particuliere thuiszorg, die erg in opkomst is, is bijzonder te spreken over dit initiatief. Met de dreigende wildgroei aan bemiddelingsbureaus krijgen de goede bureaus de kans zich op ZorgGids Nederland te presenteren. Maar ook zorggroepen en zorginstellingen zien de voordelen van een plaatsing op ZorgGidsNederland.nl. Vele van hen linken ook naar het webportal terug. De bedrijven die zich – gratis – op ZorgGidsNederland.nl presenteren, beheren zelf hun eigen luxe detailpagina, die zij net zoals in ‘Hyves’ kunnen uploaden met foto’s, een bedrijfsvideo, een websitevermelding of bijvoorbeeld een pdf-brochure. De content is daardoor altijd up-to-date. Voor zorgaanbieders kunnen op deze detailpagina’s interessante diensten aanbieden boven een provincie naar keuze. Deze komt dan in de desbetreffende provincie onder ‘Particuliere thuiszorg’ en onder ‘Zorginstellingen’ en is gecategoriseerd in vijf verschillende categorieen. Dat wil dus zeggen, dat de banner in totaal op maar liefst zes verschillende plaatsen zichtbaar is per provincie.


Volop in beweging

ZorgGids Nederland is nog steeds volop in beweging. Zo is inmiddels een flinke investering gedaan om de website SEO-vriendelijk te maken. Daarnaast wordt met de zorghotels, die overigens ook erg enthousiast zijn, gewerkt aan het opstarten van een marktonderzoek en de implementatie daarvan. Maar er gebeurt meer. ZorgGids Nederland wil ook de allochtone zorgvrager van dienst zijn. Daarom zal de website in 2009 ook in het Turks en Marokkaans beschikbaar zijn. ZorgGids Nederland is bovendien een erkend ECABO gecertificeerd bedrijf, het mag derhalve studenten opleiden. U vindt ZorgGids Nederland ook op de website van Omroep Max.

Recente artikelen