IJsselmeerziekenhuizen: Loek Winter van MC Groep wil vrijdag 8 miljoen van overheid

Array

loek-winterZorgondernemer Loek Winter dreigt af te zien van overname van de IJsselmeerziekenhuizen. In een ultimatum stelt Winter dat wanneer hij vrijdagmiddag om 12 uur niet een akkoord heeft, hij zich terugtrekt. Een faillissement is dan onafwendbaar. De MC Groep wil dat alle ondertekenaars van het akkoord dat op 24 december 2008 is gesloten, zich aan hun afspraken houden.Het ultimatum is gesteld aan zorgverzekeraar Achmea, de provincie, de gemeente Lelystad, de minister van Volksgezondheid en de ING Bank.Volgens Winter moet er binnen 24 uur 45 miljoen euro beschikbaar zijn om de IJsselmeerziekenhuizen te redden. Daarvan is 8 miljoen euro nog niet op tafel gelegd. Hij heeft alle betrokken partijen een ultimatum gesteld om de zwaar verlieslijdende IJsselmeerziekenhuizen nog te kunnen redden.

Partijen komen hun afspraken over financiele toezeggingen niet na en veranderen ze voortdurend van opstelling waardoor het ziekenhuis kapot gaat. Andere contractpartijen blijven maar schuiven en intussen gaat het bedrijf kapot”, „Als de andere partijen hun toezeggingen niet gestand doen, dan voelen wij ons vrij om ons terug te trekken.”Het ziekenhuis kan dit allemaal niet hebben”, stelt Winter. „Het gaat intussen kapot. Als iedereen zich aan de eerdere afspraken houdt – zorgautoriteit NZa alsnog bereid zou zijn goedkeuring aan het reddingsplan te verlenen”. Zo laat Loek Winter weten.

Hoefsmit optimistisch over overnamenorbert-hoefsmit-2d

Interim-bestuurder Norbert Hoefsmit van de IJsselmeerziekenhuizen gaat er vanuit dat de overname van het ziekenhuis door de MC Groep van Loek Winter toch lukt. Hoefsmit reageert daarmee op het ultimatum van Winter. Die wil dat alle betrokken partijen voor vrijdagmiddag twaalf uur hun steun uitspreken, anders trekt hij zich terug.

Volgens Hoefsmit wil Winter op deze manier forceren dat iedereen achter de overname staat. Mocht Winter zich onverhoopt toch terugtrekken, dan is een faillissement van de ziekenhuizen volgens de interim-bestuurder onvermijdelijk.

Kritiek groeit

Er bestaan genoeg mogelijkheden maar je moet door het oude ziekenhuiscultuur breken.

De fusie en niets anders dan de fusie is wat dit bedrijf ( en vele anderen ) naar de knoppen heet weten te helpen. Eerst onder het mom van fuseren aanbieden dat beide locaties er beter van worden en er later keihard achter komen dat er niemand beter van is geworden.

Emmeloord leegroven en een soapserie in een Lelystadse leegstaande verdieping om maar wat te noemen.

De enige die dit ziekenhuis kan redden is Erbudak. De bestuurders die daar nu bezig zijn, zijn zakkenvullers met een te groot ego. En de bewoners, ziekenhuispersoneel en medisch specialisten zijn er de dupe van. Wanneer doet Klink hier iets aan?

Recente artikelen