Zorgdomein voor snelle verwijzing naar Radboud

0
337

Betere communicatie tussen huisartsen en UMC St Radboud
zorgdomeinHet UMC St Radboud gaat vanaf 2 februari Zorgdomein gebruiken voor een snelle doorverwijzing van patienten door huisartsen in de regio naar het Radboud.
In Nederland werken vijfentwintig ziekenhuizen en dertig zorginstellingen met Zorgdomein. Het UMC St Radboud is het eerste UMC dat dit ziekenhuisbreed invoert.

Door Zorgdomein verbetert de communicatie tussen huisarts en UMC. Zorgdomein is een internetapplicatie waarmee de huisarts vanachter zijn bureau via een druk op de knop een patient snel en makkelijk kan doorverwijzen naar de juiste specialist. Samen met de patient kan de huisarts zien wat ieder aangesloten ziekenhuis bij Zorgdomein te bieden heeft, wat de wachttijden zijn en welke voorbereidingen nodig zijn voor een eerste afspraak. Bijvoorbeeld of de patient een potje urine moet meenemen.
De huisarts kan via Zorgdomein een verwijsbrief maken en versturen. De patient krijgt van de huisarts een verwijsnummer en belt naar het ziekenhuis om een afspraak te maken.

Samen met de Huisartsenkring Nijmegen en omgeving gaat het UMC St Radboud de komende maanden aan de slag om de mogelijkheden van Zorgdomein nog verder te verbreden voor een goede dienstverlening aan de patienten. Aandachtpunten zijn het integreren van zorgketens en het verbinden van digitale poli’s met Zorgdomein.

In Nederland zijn 2300 van de 8000 huisartsen aangesloten op Zorgdomein en kunnen op deze wijze patienten doorsturen. Bijna alle 250 huisartsen in de regio Nijmegen maken gebruik van Zorgdomein voor verwijzing naar het UMC St Radboud en het CWZ.

Bron: UMCN