Klink komt op voor de probiotica’s

0
189

probioticaProbiotica drankjes moeten kunnen blijven claimen dat ze goed zijn voor de gezondheid. Nieuwe Europese regels voor gezondheidsclaims dreigen hier een stokje voor te steken, maar minister Ab Klink (Volksgezondheid) komt daartegen in het geweer. Dat heeft hij donderdag geantwoord op vragen van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Volgens de nieuwe Europese regels zouden zogeheten probiotische melkdranken geen zuivel meer zijn en daardoor niet meer de mogelijkheid hebben gezondheidsclaims te gebruiken. Het ministerie van VWS heeft andere criteria voorgesteld, waardoor deze drankjes nog wel in de categorie zuivel vallen.

Klink vindt het een goede zaak als producenten van voedingsmiddelen deze steeds gezonder proberen te maken. Europese regels zouden dit streven niet in de weg mogen staan.