Ernstige stroomstoring treft Atrium Brunssum en Verpleeghuis Schuttershof

0
313
stroomDe locatie Brunssum van het Atrium Medisch Centrum heeft vrijdagochtend te kampen gehad met een stroomstoring van twee uur. Een defect in de technische installatie die Atrium Brunssum en Verpleeghuis Schuttershof van elektriciteit voorziet, heeft er vanochtend toe geleid dat delen van beide panden bijna twee uur zonder stroom zaten. Omstreeks 10 uur werd het probleem ontdekt. Om kwart voor twaalf was de stroomvoorziening weer intact.De stroomstoring trof onder andere het gedeelte waarin zich de operatiekamers bevinden, de telefooncentrale en de computerruimte. In de operatiekamers hebben zich geen onveilige situaties voorgedaan. De operaties die bezig waren tijdens de stroomstoring zijn afgemaakt.Na het testen van de apparatuur werd het OK-programma hervat. Het volledige ok-programma wordt vandaag, vrijdag, afgewerkt.

Volgens een woordvoerster zijn geen onveilig situaties ontstaan.  De lopende operaties zijn zonder problemen afgerond. Het ziekenhuis schrapte wel de voor vrijdagmiddag geplande operaties om de medische apparatuur te controleren. Op de locatie Brunssum worden kleine operatieve ingrepen aan bijvoorbeeld staar en amandelen uitgevoerd.

Ook de telefooncentrale en de computerruimte vielen tijdelijk uit door de stroomstoring. Rond twaalf uur was de stroomstoring verholpen.

ANP