Gezonde Verbeelding bij hartoperaties

Array

gezonde-verbeeldingVoor veel mensen is het hart het symbool van leven. Een hartoperatie is medisch en persoonlijk een ingrijpende gebeurtenis. Het is normaal dat u van tevoren spanning en stress ervaart en tegen de operatie opziet. Onderzoek toont aan dat ontspannings- en visualisatieoefeningen, zoals op deze cd Gezonde Verbeelding bij hartoperaties, de angst voor de aankomende operatie verminderen. Ze helpen u meer greep te krijgen op de spanning en stress. Verder is aangetoond dat de oefeningen het postoperatieve herstel kunnen bevorderen doordat patienten bijvoorbeeld minder pijn hebben na afloop van de operatie. Daardoor kan het medicijngebruik tegen angst en pijn verminderen en dat geeft een aantoonbare daling van het aantal ligdagen.

De oefeningen op deze cd zijn gebaseerd op internationaal onderzoek en op ervaringen van operatiepatienten in het Diakonessenhuis Utrecht. De cd is ontwikkeld met steun van het Fonds NutsOhra en Vitatron Medtronic.
De oefeningen vormen geen vervanging van een medische behandeling. Niet gebruiken tijdens het besturen van een voertuig of het bedienen van machines. De muziek bij de oefeningen is speciaal voor deze cd gecomponeerd en gespeeld op mandoline en diverse samples (track 1), très (track 2 en 3), (sample van) koto en zeewindgeluiden (track 4), piano en contrabas (track 5) en piano, contrabas, percussie (track 6).

Ontwikkeld door Martine Busch ? 2008 Van Praag Instituut, Utrecht
Muziek & opname door Jos Hoes Muziek & Geluidsprodukties, Utrecht
Ontwerp: VerheulCommunicatie.com, Alphen aan den Rijn

Voor meer informatie:
www.vanpraaginstituut.nl
www.elseviergezondheidszorg.nl

Gezonde Verbeelding

Geleide visualisatie is een eenvoudige en aangename manier om uw gezondheid te bevorderen en klachten te verminderen. Door regelmatig ontspannings- en visualisatieoefeningen te doen, brengt u uw lichaam en geest in een ontspannen toestand. Gezonde Verbeelding is iets wat u zelf kunt doen, op uw eigen tijdstip en op de plek die u het beste uitkomt.

Geleide visualisatie:
– ontspant bij stress en onrust
– maakt minder angstig en depressief
– helpt beter om te gaan met heftige emoties
– vergroot het zelfvertrouwen
– ondersteunt het immuunsysteem
– vermindert misselijkheid
– verlicht pijn

De oefeningen zijn ingesproken door Martine Busch. Zij is opgeleid als pedagoog en heeft jarenlange ervaring….(etc.)

Aanwijzingen voor het gebruik van deze cd

– Oefeningen 1 en 2 zijn ontspanningsoefeningen, waaruit u een keuze kunt maken.
– Oefening 3 is een luisteroefening voor wanneer u behoefte heeft aan een rustmoment.
– Oefening 4 is de centrale oefening die u voorbereidt op de operatie. Deze heeft het meeste effect als u er minimaal een week voorafgaand aan de operatie dagelijks naar luistert.
– Oefening 5 begeleidt u bij het herstel. Deze heeft het meeste effect als u er na afloop van de operatie minimaal een week dagelijks naar luistert.
– De oefeningen doen een beroep op al uw zintuigen en prikkelen zo uw voorstellingsvermogen.
– Zoek een comfortabele zit- of lighouding.
– Dagelijks naar de oefeningen luisteren, geeft het meeste resultaat.
– Door zoveel mogelijk op hetzelfde tijdstip van de dag naar de oefeningen te luisteren, vergroot u het effect.

Inhoud
1 Instructie 6:10
2 Spierontspanning 12:13
3 De bodyscan 10:15
4 De veilige plek 12:09
5 Voorbereiding op de operatie 10:33
6 Herstel na de operatie 13:18

Gezonde verbeelding romdom een hartoperatie
Gezonde verbeelding romdom een hartoperatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen