Zo werkt het lichaam

Array

9085711800
Weet u hoe uw bloeddruk wordt geregeld, wat eiwitten beteken voor uw lichaam, waardoor u kunt flauwvallen, hoe het oor werkt en hoe u lichaamstemperatuur op peil blijft? Dit rijk geïllustreerde boek beantwoordt tal van dit soort intrigerende vragen. Het laat zien wat er in het lichaam gebeurt, wat de functies zijn van onze inwendige organen en hoe hun werking wordt geregeld. Ook is er aandacht voor de vraag waar de energie vandaan komt om te doen waartoe wij in staat zijn en hoe dit met het klimmen der jaren verandert. Al lezend ontdekt u welke processen ons gezond houden, en waardoor het soms misgaat in het lichaam. Dat dit boek tot een onmisbaar naslagwerk maakt.

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie:

De auteur, emeritus hoogleraar in de fysiologie aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit te Nijmegen, schreef voor het dagblad ‘De diverse bronnen’ artikelen over zijn vakgebied voor de geinteresseerde leek. De artikelen heeft de auteur nu gebundeld; hij heeft enkele nieuwe artikelen toegevoegd. Extra in het boek zijn ook de toevoeging van meer afbeeldingen. De onderwerpen zijn gerangschikt in vijf secties: (1) het interne milieu en de bloedsomloop, (2) opname en uitscheiding van stoffen, (3) zenuwstelsel en zintuigen, (4) zenuwstelsel en spieren en (5) levensfasen. De illustraties (foto’s en tekeningen, merendeels in kleur) zijn van goede kwaliteit en ondersteunen de tekst. Het boek bevat een verklarende woordenlijst en een index. Geschikt voor een breed publiek.

(NBD|Biblion recensie, Dr. B. Baljet)

Recente artikelen