Masterclass spoedzorg start 29 juni: schrijf u in

Array

spoedeisendIn 2007 en 2008 hebben tweemaal zestien managers en ervaren zorgverleners van huisartsenposten, Spoedeisende Hulpafdelingen, ambulancediensten, meldkamer ambulancezorg, crisisdiensten in de geestelijke gezondheidszorg, intensieve thuiszorgprogramma’s, zorgverzekeraars en beleidsinstanties deelgenomen aan de masterclass Spoedzorg van het Julius Centrum.

Zij hebben zich geschoold in veranderingsmanagement, bekostiging, nieuwe regelgeving, prestatie-indicatoren, juridische aspecten en samenwerking met ketenpartners. En dit zijn nog maar enkele van de hot issues die in die twee masterclasses aan bod kwamen.

Deelnemers waren uiterst enthousiast over de onderwijsmethoden: experts voor de klas, groepsdiscussies onderling, presentaties van deelnemers, spreekuren van ervaren verandermanagers en excursies naar interessante spoedposten en ambulancecentra.

Het Julius Centrum organiseert in 2009 voor de derde keer een  Masterclass over aansturing van de Spoedzorg. Deze bestaat uit twaalf bijeenkomsten en een terugkommiddag. Behalve de introductiebijeenkomst op maandag 29 juni 2009 vallen de colleges steeds op een dinsdag van 15.00 – 19.00 uur. Na de vakantie, vanaf dinsdag 8 september 2009, gaat men door met een interval van in principe twee weken. De Masterclass eindigt op dinsdag 9 februari 2010.

De leiding van de masterclass is in handen van ondergetekende en van Dr. Henk. J. van der Steeg, arts en Julius docent. Wilt u meedoen aan de Masterclass? Surf naar www.integratedcare.nl en klik door op nascholing. Je kunt ook een mail sturen naar Masterclass organisator Margriet Hageman op [email protected]
Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen