Contra-indicatie en waarschuwing Rasilez (aliskiren)

Array

rasilezHet Europese geneesmiddelenagentschap EMEA heeft de Europese Commissie geadviseerd een contra-indicatie toe te voegen aan de samenvatting van de productkenmerken (SPC) voor Rasilez en andere aliskiren bevattende geneesmiddelen. Rasilez mag niet worden gebruikt bij patienten die in het verleden angio-oedeem (zwelling van onderhuids weefsel) hebben ontwikkeld bij het gebruik van aliskiren.

Ook is een waarschuwing opgenomen dat patienten die Rasilez gebruiken en symptomen van angio-oedeem ontwikkelen de medicatie moeten stoppen en een arts moeten raadplegen.

Aliskiren is geregistreerd voor de behandeling van essentiele hypertensie (hoge bloeddruk waarbij geen onderliggende oorzaak kan worden aangetoond). Angio-oedeem wordt gekenmerkt door een zwelling van de huid, de weefsels onder de huid en vochtige delen van het lichaam als de mond en de keel.

Klik hier voor het EMEA-persbericht: ‘European Medicines Agency recommends new contraindication and warning for Rasilez and other aliskiren medicines’.

Bron: CBG-MEB

Recente artikelen