Met je knuffel naar de dokter in het Erasmus MC

0
223

teddy-bear-hospitalMaandag 9 maart is het weer zo ver: 250 kleuters van lokale basisscholen komen op die dag met hun teddybeer naar het Teddybear Hospital Rotterdam. In dit berenziekenhuis treden ruim honderd geneeskundestudenten van het Erasmus MC op als dokter en doen zij hun best om de beren te onderzoeken en weer beter te maken.

Kinderen
Het project heeft twee doelen. Ten eerste is het de bedoeling om kinderen een betere indruk te geven van wat er allemaal gebeurt in ziekenhuis. De studenten hopen op deze manier de angst die kinderen soms hebben voor het ziekenhuis te verminderen. Het tweede doel is dat de studenten getraind worden in de omgang met kinderen.
De kleuters komen met hun eigen knuffelbeer naar het Erasmus MC, waar twee examenzalen worden omgetoverd tot een klein ziekenhuis met een wachtkamer, spreekkamers en behandelkamers.

Groot succes
Het Teddy Bear Hospital is een van de projecten van de Rotterdamse afdeling van IFMSA-NL, een wereldwijde organisatie van geneeskundestudenten die actief is in meer dan negentig landen en zich bezighoudt met het promoten van ‘Global Health’. Het Teddy Bear Hospital was in voorgaande jaren een groot succes in Rotterdam, vandaar dat ook dit jaar weer een grote groep kleuters de kans kreeg nader kennis te maken met het ziekenhuis.

Bron: ErasmusMC