Militair verpleegkundigen Luchtmobiele Brigade lopen stage in ziekenhuizen bij Alysis Zorggroep

0
614
militair-verpleegkundigenMilitair verpleegkundigen van de Luchtmobiele Brigade gaan de komende jaren stage lopen in ziekenhuizen in Arnhem en Zevenaar. Alysis Zorggroep, eigenaar van de ziekenhuizen, tekende daarover woensdag een overeenkomst met de Luchtmobiele Brigade van de landmacht. De eerste militairen gaan binnenkort aan de slag op de afdeling traumatologie van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Later zullen zij ook op andere afdelingen ervaring opdoen. Die ervaring kunnen zij gebruiken tijdens uitzendingen naar het buitenland. Tot maart 2014 zullen elk jaar ongeveer 25 militairen drie maanden stage lopen. De deelnemende militairen hebben allemaal al een beroepsprofiel vergelijkbaar met HBO-Verpleegkunde op zak.
ANP