RoderSana: luxueuze afkickkliniek voor alcohol en drugsverslaafden

Array

gastLuxe hotelkamers, een chique restaurant, een lounge en een sauna. Nee dit is niet de beschrijving van een luxe resort, maar van een afkickkliniek. In de bossen bij Oirschot ligt deze kliniek, zij richt zich vooral op verslaafden uit de hogere klassen.RoderSana combineert een snelle, effectieve behandeling met een luxueus verblijf. RoderSana wil een kwaliteitsvolle en betrouwbare behandeling van verslavingsproblemen aanbieden voor haar veeleisende clienten die zich niet kunnen vinden in het aanbod van de reguliere verslavingszorg. De exclusieve behandeling is toegankelijk voor iedereen die wil investeren in zijn leven. Bij iedereen waar persoonlijke factoren en omstandigheden meespelen.

Rodersana is een commerciele instelling die zich richt op mensen die niet aankloppen bij normale verslavingszorg. Het gaat met name om mensen met een (hoge) publieke of maatschappelijke functie. In een chique omgeving met goed eten, beweging, meditatie en psychische hulp kunnen zij leren de fles of de lijn coke te laten staan.

Rodersana is nu in gesprek met zo’n veertig personen die belangstelling hebben voor een opname van zes weken (kosten: zo’n zevenduizend euro). Op de locatie in Oirschot werken vanaf januari zestig man personeel, van pyschiaters tot koks, en van muziektherapeuten tot personal coaches.De naam Rodersana is geïnspireerd op Roderheide. Dat was in Sint-Oedenrode een stichting die in een monumentaal pand eerder een luxueuze ontwenningskliniek runde. “Daar kwamen hoge functionarissen van Philips wereldwijd”, verklaart Grim de inspiratie. Initiatiefnemers van Rodersana zijn GGZ Noord- en Midden-Limburg, IrisZorg, de Mondriaan Zorggroep, verslavingszorg Novadic-Kentron en de Reinier van Arkelgroep. Zij hebben de instelling mede opgezet, die echter een privékliniek is.

Bezoekers betalen zelf voor de luxe. De zorgverzekering vergoedt een deel van de kosten voor het verblijf en (pyschologische) behandelingen.

Recente artikelen