Nog 86 slachtoffers vliegramp in ziekenhuizen

Array

turkish-airlines1Van de slachtoffers van de vliegramp bij Schiphol hebben 17 patienten de nacht in VUmc moeten doorbrengen. Een aantal patienten heeft ernstige verwondingen en zal in de loop van de dag nog geopereerd moeten worden. De meeste patienten hebben inmiddels bezoek gehad van familieleden of bekenden. Het rampenopvangplan dat woensdagochtend in de hoogste fase werd ingesteld, is rond 20.00 uur weer ingetrokken.

De identiteit van de slachtoffers van het vliegtuigongeluk zijn nog niet vrijgegeven. De identificatie is nog altijd aan de gang, zo liet burgemeester Weterings op een persconferentie rond 13.00 weten. Wel maakte hij bekend dat er een lijst wordt vrijgegeven met de nationaliteiten van de passagier van vlucht 1951 van Turkish Airlines. Uit de lijst blijkt onder meer dat van vijftien passagiers de nationaliteit nog niet bekend is. Zeker is wel dat er in het toestel 53 Nederlanders, 51 Turken, 1 Taiwanees, 1 Italiaan, 1 Fransman, 1 Bulgaar, 1 Duitser, 3 Britten en 7 Amerikanen zaten.

Van de 134 inzittenden liggen er nog 86 gewond in elf ziekenhuizen in de omgeving van Amsterdam. Weterings zei dat de toestand van zes zwaargewonden onveranderd is. Ook bestaat er nog altijd onduidelijkheid over de identiteit van de doden.

Kennemer Gasthuis
In het Kennemer Gasthuis in Haarlem gaven de ziekenhuisdirecteur en de Commissaris van de Koningin van Noord-Holland Borghouts meer informatie. Naar het ziekenhuis werden de meeste gewonden gebracht: 32 van de ruim tachtig.

Voor familieleden en verwanten die vragen hebben is een centraal nummer ingesteld, 0900 1852.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum: tijdens kantoortijden (020) 444 3444, buiten kantoortijden via de meldkamer 020 44 44330. Fax (020) 444 3450.

Bron:www.vumc.nl

Recente artikelen