Opdracht prof. dr. P.A.M. Vierhout in Albert Schweitzer ziekenhuis zit erop, Leo Schoots per 14 april benoemd

Array

drs. L.L. (Leo) Schoots (voorzitter) en prof. dr. P.A.M. Vierhout.Eind maart zal prof. dr. P.A.M. Vierhout (Pieter), Raad van Bestuur, zijn interim-opdracht in het Albert Schweitzer ziekenhuis beeindigen. Precies een jaar eerder was hij door de Raad van Toezicht aangesteld als tijdelijk bestuurder na het ontslag van de toenmalige leden van de Raad van Bestuur.Leo Schoots is per 14 april benoemd tot interim-bestuurder van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hij vormt daarmee samen met Pieter Vierhout de voorlopige raad van bestuur van het ziekenhuis.
Beide bestuurders zijn benoemd door de raad van toezicht. Pieter Vierhout begon medio maart in het Albert Schweitzer ziekenhuis, nadat vorige maand als gevolg van een bestuurscrisis de raad van bestuur moest terugtreden. Alle belangrijke adviesorganen van het ziekenhuis, het bestuur van de Vereniging Medische Staf, de Ondernemingsraad en de Clientenraad, hebben inmiddels positief advies uitgebracht.

In het jaar heeft Pieter samen met zijn collega Leo Schoots gewerkt aan het herstellen van het vertrouwen en het terugbrengen van rust op bestuurlijk niveau. Op dit moment wordt er met de Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en het Stafbestuur gewerkt aan een convenant waar de nieuwe bestuurlijke verhoudingen in zijn vastgelegd.
“Het afgelopen jaar is een boeiend jaar geweest, ik heb het plezierig en ook wel spannend gevonden om hier te werken”, vertelt Pieter Vierhout. “De intentie vorige jaar maart was om hier kort te zijn, totdat een interim-bestuur zou zijn aangesteld. Maar gaandeweg verzocht de Raad van Toezicht mij of ik zelf langer kon blijven als tijdelijke bestuurder naast Leo Schoots. Ik heb veel geleerd en ben blij dat ik in deze fase heb mogen bijdragen aan het bouwen van vertrouwen en kwaliteit in dit ziekenhuis.”
Naast de bestuurlijke zaken, hebben vooral de thema’s opleiden, veiligheid en kwaliteit hem bezig gehouden. “Vorige week hebben we een onverwacht inspectiebezoek op de OK’s van Dordwijk en Amstelwijck gehad en dat is tot volle tevredenheid van inspectie verlopen. Een succes wat mij tevreden stemt, samen met de medewerkers, specialisten en management van de OK is hier hard aan gewerkt.”

Gelijktijdig met dit bericht werd bekend dat Pieter vanaf heden is aangesteld in Zeeland als interim bestuurder voor de ziekenhuizen in Goes en Vlissingen. Hij zal zijn verantwoordelijkheden op het gebied van opleidingen en inspectie in het Albert Schweitzer ziekenhuis tot eind maart blijven vervullen.

Na zijn vertrek start hij daarnaast nog met een andere functie. Hij is door minister Klink gevraagd als voorzitter voor de nieuw te starten landelijke Regieraad Kwaliteit van Zorg. Deze Regieraad zal het werken aan kwaliteit in de zorg centraal stimuleren en faciliteren.

In de loop van het jaar zal de werving starten voor nieuwe bestuurders van het ziekenhuis. Leo Schoots zal dit jaar aanblijven als interim bestuurder en dit traject begeleiden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen