VWS: Opkomst percentages tussen 60% tot 80% voor vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

0
202

hpv-vaccinatie1De opkomst van meisjes die zijn opgeroepen om zich te laten inenten tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) was op de eerste dag van de campagne hoger dan 70%. Die voorlopige cijfers van het RIVM maakte minister Klink vandaag bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Gisteren is op 18 locaties begonnen met de vaccinatie van meisjes die tussen 1993 en 1996 geboren zijn. De percentages liepen op de verschillende locaties uiteen van 60% tot 80%. De meisjes ontvingen begin februari een oproep van de GGD. Dit was de eerste prik van een serie van drie. De tweede en derde prik volgen in maart/mei en na de zomer.

Veilig en effectief
In zijn brief benadrukt minister Klink nogmaals het belang voor meisjes om zich te laten vaccineren. Argumenten die in de media en op internet circuleren waarom meisjes niet mee zouden moeten doen aan de campagne geven een fout beeld van de werkelijkheid. Hij bevestigt dat het vaccin bewezen veilig en effectief is, op basis van voldoende wetenschappelijke gegevens. De juiste informatie over de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker is te vinden op www.prikenbescherm.nl.

Verwijzingen

  • Vaccinatie Dossier | 10 februari 2009 Vaccineren beschermt volwassenen en kinderen tegen ernstige infectieziekten. Het ministerie van VWS is verantwoordelijk voor het Rijksvaccinatieprogramma.