Douane legt beslag op medicijnen AzG

pillen-onderscheptArtsen zonder Grenzen maakt zich zorgen over ladingen medicijnen die door de Nederlandse douane in beslag worden genomen. De geconfisqueerde geneesmiddelen waren op doorreis naar arme landen.Dat stelde een woordvoerster van de organisatie woensdagavond in het Zwitserse Genève.Het gaat onder meer om een lading middelen tegen hoge bloeddruk op weg naar Brazilie, maar ook om aidsremmers voor Nigeria. Volgens de woordvoerster lijkt het erop dat het niet gaat om incidenten, maar om een algemeen probleem. De Braziliaanse afgevaardigde voor de World Health Organisation (WHO) Roberto Azevedo, ook aanwezig in Genève, zei dat genoeg bloeddrukverlagende middelen in beslag zijn genomen om 300.000 mensen een maand mee te behandelen.

Volgens Azevedo zijn in 2008 meer dan tien keer zendingen medicijnen in beslag genomen op Nederlandse grondgebied.

Douane
De Nederlandse douane kon donderdag niet zeggen of en waarom de medicijnen van Artsen Zonder Grenzen zijn tegengehouden. Daarvoor is specifieke informatie over de inbeslagname nodig, aldus een woordvoerder.

ANP

Recente artikelen