TweeSteden ziekenhuis Waalwijk gaat ook in het weekend opereren

Array

operatieIn het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk wordt ook dit weekeinde geopereerd. In het weekend van 7 en 8 maart a.s. opent het TweeSteden ziekenhuis als proef zijn vier operatiekamers (OK) op de locatie Waalwijk.
Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is het voor het eerst dat een algemeen ziekenhuis in het weekeinde geplande operaties uitvoert (van 8:00 uur tot 20:00 uur).De openstelling is bedoeld voor patienten die op de wachtlijst staan bij de specialismen chirurgie, gynaecologie, orthopedie en urologie. Ook vinden er ingrepen plaats in de SurgiCube, de speciale operatiekamer voor oogaandoeningen. De weekendopenstelling wordt achteraf geevalueerd onder personeel en patienten.

Zorgmanager Pieter Stepaniak, van het TweeSteden zegt over de proef:

“Patienten die wat minder urgente zorg nodig hebben, komen op een wachtlijst te staan. Wij willen ook hen zo snel mogelijk kunnen helpen, wat in een 24-uurs economie ook steeds meer van een ziekenhuis wordt verwacht. Daarom starten we de ze proef.”

Hij denkt dat ziekenhuizen zo ook een steentje bij kunnen dragen aan het terugdringen van de wachtlijsten.

De weekendopenstelling wordt verzorgd door eigen personeel van het Tweesteden Ziekenhuis. De dienstverlening is gelijk aan die van een gewone werkdag: artsen, OK-personeel, maar ook medewerkers van radiologie, schoonmaak en het restaurant zijn op zaterdag en zondag aanwezig.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen