Diakonessenhuis Utrecht vertrouwt op VCD Business Intelligence

Array

automatiseringHet Diakonessenhuis Utrecht heeft recentelijk opdracht verstrekt voor verdere uitbouw van haar managementinformatievoorziening. Hiervoor maakt zij gebruik van het datawarehouse van VCD Business Intelligence. Voor presentatie en visualisatie van gegevens wordt gebruik gemaakt van WebFocus van Information Builders.

In combinatie met de opdracht voor uitbreiding van de bestaande oplossing, is tevens een SLA overeengekomen die de dienstverlening tot eind 2014 garandeert. De huidige oplossing verschaft uitgebreide informatie op het gebied van DBC’s, Zorgprofielen, Kostprijzen, Productiedoelen en Financieel. In de uitbreiding komt de nadruk te liggen op het verdere Productieproces en op Personeel.

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de IGZ Webapplicatie van VCD, waarin allerhande kwaliteitsindicatoren centraal kunnen worden geregistreerd ten behoeve van onder meer de verplichte IGZ rapportage(s). Gecombineerd met bestaande registraties in andere bronsystemen binnen het ziekenhuis kan zo de Kwaliteitsmodule binnen het VCD datawarehouse worden gevuld en kunnen zowel strategische als operationele rapportages worden verkregen, onder andere ook op enquête gegevens. Op basis hiervan worden tevens de gewenste Prestatie-indicatoren via een dashboard gepresenteerd.

Het Diakonessenhuis heeft de afgelopen periode uitgebreide ervaring opgedaan met haar informatievoorziening. Martin de Kruijff, teamhoofd Zorginformatie en projectmanager bij het Diakonessenhuis: “Uiteindelijk hebben wij de overtuiging dat voor een goede en betrouwbare informatievoorziening ook een goede en betrouwbare leverancier nodig is, die focus heeft op het vakgebied Business Intelligence. Om mee te gaan in het tempo van veranderingen waarmee ziekenhuizen zich geconfronteerd zien, zijn een dergelijke focus en uitgebreide branchekennis cruciaal bij een leverancier. In VCD komen deze en andere zaken samen.”

Niko Brouwer, directeur van VCD Business Intelligence, is erg in zijn nopjes met de nieuw gemaakte afspraken. “Het ziekenhuis had vanuit strategisch oogpunt een aantal afwegingen gemaakt en daarin leek geen plaats meer voor VCD. We hebben desondanks de kwaliteit van de dienstverlening op een hoog niveau gehouden. Voortschrijdend inzicht vanuit het Diakonessenhuis heeft uiteindelijk geleid tot de huidige opdrachten en dat zien wij als een groot compliment voor zowel de oplossingen als de mentaliteit en werkwijze van VCD.”

Over Diakonessenhuis Utrecht
Het Diakonessenhuis is een vooruitstrevend opleidingsziekenhuis dat al vier jaar lang in de top 10 van de AD Ziekenhuis top-100 staat. Ruim 2700 medewerkers en 150 specialisten stellen de patient centraal in de zorg die zij verlenen. Ze werken verdeeld over drie locaties: Utrecht, Zeist en Doorn.
www.diakonessenhuis.nl.

Over VCD Business Intelligence
VCD Business Intelligence realiseert en onderhoudt met meer dan 50 medewerkers uiteenlopende oplossingen op het gebied van operationele en managementinformatie (datawarehouses, dashboards, scorecards, etc.). Oplossingen worden gerealiseerd met BusinessObjects en Cognos. VCD Business Intelligence is onderdeel van de VCD IT Groep.
Voor meer informatie: Niko Brouwer, directeur VCD Business Intelligence B.V.
050 597 55 00

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen