Prof. dr. M.J.H. Slooff (koninklijk) onderscheiden

Array

Tijdens hofficier-orde-oranje-nassauet afscheidssymposium van prof. dr. M. J.H. Slooff op vrijdag 6 maart werd Maarten Slooff benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Wallage kwam hem aan het einde van het symposium de bijbehorende versierselen opspelden.

Daarnaast kreeg hij uit handen van Jos Aartsen, lid van de Raad van Bestuur van het UMCG, de UMCG-kikker uitgereikt. Deze onderscheiding wordt door de Raad van Bestuur toegekend aan personen die door hun bijzondere persoonlijke inzet een grote bijdrage hebben geleverd aan het verwezenlijken van de doelstellingen van het UMCG. De Nederlandse Transplantatie Vereniging benoemde hem tot erelid.

Transplantatiegeneeskunde
Maarten Slooff was betrokken bij de start van het levertransplantatieprogramma in 1979 en heeft het uitgebouwd en verankerd in de organisatie. Daarnaast heeft hij het kinder-levertransplantatieprogramma opgezet en was hij initiator van de levende leverdonatie en de split-liver procedure in Nederland. Slooff heeft daarmee een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan één van de speerpunten van het UMCG, de transplantatiegeneeskunde, en heeft het UMCG daarmee ook internationaal op de kaart gezet.

Maarten Slooff nam vrijdag afscheid van de (Hepatobiliaire) Chirurgie maar blijft nog betrokken bij het UMCG als hoofd IC-V en zal zich binnenkort ook bezig gaan houden met de peri-operatieve zorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen