Vaccinatie HPV van start in Dronten

vaccinatieDonderdag 19 maart vindt de provinciale aftrap van de ‘HPV-campagne’ plaats in Dronten. Erik Langeweg, wethouder Volksgezondheid van de gemeente Dronten, verricht de openingshandeling.

Hiermee geeft hij het startschot voor het vaccineren van zo’n 10.000 meisjes in de provincie door de GGD Flevoland.

Meisjes die geboren zijn in 1993, 1994, 1995 en 1996 hebben een uitnodiging ontvangen om zich te laten vaccineren. De inenting bestaat uit drie vaccinaties die verspreid over een aantal maanden toegediend worden. Pas na de derde prik biedt de vaccinatie bescherming tegen baarmoederhalskanker.
Vanaf september 2009 maakt de inenting onderdeel uit van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). De uitvoering van het RVP ligt bij de GGDen in Nederland. Nederland is het laatste land in Europa waar de meisjes gevaccineerd worden tegen het Humaan Papillomavirus (HPV). Het vaccin beschermt meisjes tegen twee veelvoorkomende typen van het HPV-virus. Hiermee kan 70% van alle gevallen van baarmoederhalskanker worden voorkomen.