Reislust of reislast?

Array

reizigersvaccinatie, travel clinic, ziek op vakantieDe mens reist als nooit tevoren en bezoekt steeds meer exotischere oorden. Dit is tegenwoordig niet alleen weggelegd voor mensen die jong en gezond zijn, maar ook voor ouderen en  mensen met een verminderde weerstand Hierdoor is de ‘reisgeneeskunde’ sterk in opkomst. Zaterdag 28 maart a.s. is in het Maastrichtse Centre Ceramique een publieksdag over reizen met een verminderde weerstand onder het motto ‘Reislust of reislast?’. Deze dag is gratis toegankelijk.Het programma omvat behalve lezingen over het reizen met een fysieke beperking en in extreme omstandigheden en een informatiemarkt ook de mogelijkheid advies in te winnen ondermeer bij diverse patientenverenigingen en deskundigen.

Twee vragen aan prof.dr. Cathrien Bruggeman, hoofd Maastrichtse laboratorium Medische Microbiologie en nauw betrokken bij de organisatie van het congres: is het niet zo dat je met verminderde weerstand beter niet naar al te exotische landen kunt gaan? En is het niet verstandig je te beperken tot landen waar de gezondheidszorg vergelijkbaar is met hier?

“Dan kun je niet erg ver reizen”, constateert Bruggeman. “Noordwest-Europa, de Verenigde Staten – dat is het wel zo ongeveer. Wij adviseren mensen met minder weerstand die naar Turkije gaan al om zich te laten vaccineren. We zien bovendien bewijzen dat door de opwarming van de aarde een aantal muggen en teken die infecties overbrengen ook meer noordelijk voorkomen. Vroeger had je die hier niet. Thuisblijven is misschien wel het veiligst,  maar mensen willen nu eenmaal graag reizen. En waarom ook niet, als je je goed voelt?”

Want, kredietcrisis of niet, we reizen steeds meer en steeds verder.

Programma

Het programma ‘Reislust of reislast?’ begint zaterdag 28 maart om 11.00 uur, publiek is vanaf 10.00 uur welkom in Centre Céramique aan de Avenue Céramique in Maastricht. Om 11.30 uur geeft EASE Travel Clinic een toelichting over Reizigersvaccinatie.

Om 12.00 uur doet de Belgische reisjournaliste Lieve Blancquaert verslag van het reis met tien fysiek gehandicapten door de jungle van Nicaragua. Om verslag)

Expeditieleider Peter Schoorstra vertelt om 13.00 uur over zijn reizen door het Andesgebergte en naar de Kilimanjaro.

Vanaf 14.00 uur wordt het programma herhaald. Om 17.00 uur is de afsluiting van de publieksdag.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website: www.ict2009.eu.

Bron: MUMC+

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen