Kinderhospice het Lindenhofje tijdelijk gered
ArrayKinderhospice Het Lindenhofje in Amsterdam blijft bestaan. Het ministerie van VWS komt met een tijdelijke oplossing waardoor sluiting voorlopig van de baan is. Dat maakte het Leger des Heils, waar de kinderhospice deel van uitmaakt, bekend. Het Leger des Heils heeft het ministerie van Volksgezondheid bereid gevonden om de zorg van de kinderen te garanderen. Het Lindenhofje kampt met een tekort van 700.000 euro per jaar en dreigde failliet te gaan. In Het Lindenhofje worden voornamelijk terminaal zieke en zwaar gehandicapte kinderen opgenomen. Er is 24 uur per dag medische zorg en ook de ouders van de kinderen mogen er overnachten. Het kinderhospice Het Lindenhofje werd in 2005 geopend in de Jordaan, in het centrum van Amsterdam.Het Leger des Heils staat de komende tijd garant voor het resterende exploitatietekort. Dat is 700.000 euro per jaar.
Het Lindenhofje is een huis in A’dam centrum (vallend onder de Goodwillcentra Amsterdam en onderdeel van het Leger des Heils) waar ernstig en/of chronisch zieke kinderen van 0 tot 19 jaar tijdelijk kunnen logeren en waar ook de ouder(s) en andere gezinsleden kunnen verblijven als zij dat graag willen.
Het Kinderhospice biedt tijdelijke opvang, respijtopvang, crisisopvang, opvang gedurende de nacht, verpleegkundige dagopvang, opvang op sociale indicatie, terminale zorg, incidenteel ambulante ondersteuning in de thuissituatie en nazorg. Naast intensieve verpleegkundige zorg wordt er systeemgerichte hulpverlening geboden. Er wordt gewerkt vanuit een christelijke levensovertuiging. Voor onze dienstververlening vinden wij het belangrijk dat er voor het kind, ondanks de intensieve zorg en begeleiding, een normale leefomgeving aanwezig is. Daarom kiezen wij voor het bieden van high care zorg in een ‘huiselijke’ omgeving. Nadruk ligt hierbij op de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind en ouders.
Het team van verpleegkundigen staat garant voor specialistische zorg, daarbij ondersteund door de huisarts en kinderarts (van het VU-medisch centrum). Naast verpleegkundigen bestaat het team uit sociaal pedagogische hulpverleners, een zorgcoördinator, een pastoraal medewerker, receptionisten, huishoudelijke dienst, een huismeester, een coördinator vrijwilligers en een groep getrainde vrijwilligers.
Bron: De Telegraaf