Ziekteverzuim door Hooikoorts

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland heeft last van hooikoorts. Mediq Apotheek heeft een onderzoek gehouden onder 300 consumenten met deze klachten, waaruit blijkt dat hooikoorts leidt tot maar liefst 490.000 ziektedagen per jaar.

SMS-service
Opvallend is ook dat 58 procent van de mensen met hooikoortsklachten zijn medicijnen pas inneemt als de klachten al zijn ontstaan. Als oplossing komen alle Mediq Apotheken nu met een gratis hooikoorts SMS-alert service. Hierdoor worden hooikoortspatienten op de hoogte gehouden van het weer en hoeveel pollen er op het moment actief zijn. Met deze service hopen de Mediq Apotheken het ziekteverzuim enigzins terug te dringen.
Bron: Nu.nl/gezondheid

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen