Reactie op bericht ‘gezichtsverlies voor Menzis’

Array

menzisVorige week stond op deze site een bericht over negatieve beeldvorming bij huisartsen in Tiel over het functioneren van Menzis. Medisch adviseur bij deze zorgverzekeraar is Gert Jan ter Braak.  Hij reageert alsvolgt:

De kop boven het artikel over Menzis (Nieuwsbrief Public Health d.d. 8 maart 2009) dekt de lading van het artikel niet, want Menzis steekt juist haar nek uit voor de geïntegreerde eerstelijns zorg. Het inkopen van geïntegreerde zorg, afgestemd op de wensen en behoeften van patienten/consumenten, vraagt een geïntegreerde aanpak van zorgverleners, beleidsmakers, overheid en zorginkopers. Geïntegreerde zorg strekt zich immers uit van AWBZ tot zorgverzekeringswet en van openbare gezondheidszorg tot gemeentelijke voorzieningen.

Daar staan tal van financiele en beleidsmatige schotten tussen, waarbij ook toezichthouders scherp de wacht houden. Deze twee factoren maken het inkopen van werkelijk geïntegreerde zorg tot een grote uitdaging. Menzis zet juist een speciale contractmanager geïntegreerde eerstelijnszorg in om samen met de zorgaanbieders in Tiel tot stimulerende afspraken te komen.

Tot zover deze reactie. De Tielse huisartsen hebben hun mening zoals in het bericht verwoord staande gehouden. Binnenkort komt naar aanleiding van het bericht een gesprek op gang tussen de genoemde huisartsen en zorgverzekeraar Menzis.

auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen