Programma Kleurrijke zorg krijgt vervolg bij ActiZ

Array

kleurrijke-zorgIn 2009 en 2010 gaat ActiZ door met het programma voor interculturele ouderenzorg. Onder de noemer ‘ActiZ geeft kleur aan de zorg’ ondersteunt ActiZ de zorgorganisaties om intercultureel zorg- en personeelsbeleid verder in te voeren. D

Steeds meer clienten in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT) zijn van niet-Nederlandse afkomst. De zorgorganisaties willen ook hen goed van dienst zijn. Daarom is ActiZ het programma “kleur aan de zorg” gestart. Doel van het programma is om de VVT sector te ondersteunen van verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg bij het invoeren van intercultureel zorg- en personeelsbeleid. “Gericht beleid stelt organisaties in staat om zorg te verlenen die uitgaat van de leefwereld en wensen van multiculturele clienten”, stelt Aad Koster, directeur ActiZ. “Dit interculturele programma past daarom in de koers van ActiZ en haar leden.”

Werven en behouden
Belangrijk speerpunt in het programma is het werven van nieuwe Nederlanders voor de zorg.
In 5 regio’s starten daarom grote projecten om medewerkers te werven. Tegelijkertijd werken de deelnemende zorgorganisaties aan het in- en doorvoeren van intercultureel personeelsbeleid. Zo kunnen de organisaties hun multiculturele clienten optimaal bedienen en het multiculturele personeel beter begeleiden en behouden.

Ambassadeurs
In de afgelopen twee jaar is al veel kennis en ervaring opgedaan met interculturele ouderenzorg. Diverse regionale instroom projecten zijn succesvol uitgevoerd. Ook zijn ambassadeursnetwerken opgericht om kennis te delen en over te dragen. In zo’n netwerk werken bestuurders, managers en zorgverleners met elkaar samen. Deze ambassadeursnetwerken worden ook de komende jaren weer volop ingezet.

Bron: ActiZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen