Definitief akkoord sociaal plan MC|Groep

Array

loek-winterDe MC Groep en de vakbonden hebben een definitief akkoord bereikt over een sociaal plan voor personeel van de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. De Raad van Bestuur van de MC Groep en de vakbonden een acceptabel sociaal plan voor de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Dat maakte het hospitaal vrijdag bekend. Het sociaal plan geldt voor ongeveer duizend medewerkers. De voormalige IJsselmeerziekenhuizen kunnen nu verder aan de slag met de herstructurering van de ziekenhuislocaties en zorgen dat ze financieel gezond worden. Zorgondernemer Loek Winter nam onlangs de noodlijdende ziekenhuizen over.  In februari werd al een voorlopig akkoord bereikt, maar de uitwerking daarvan vergde enige tijd.

Bij de 2 ziekenhuizen moeten in totaal 90 arbeidsplaatsen verdwijnen. De meeste banen vervallen op niet-medische afdelingen. In het sociaal plan zijn verschillende regelingen afgesproken waarop vertrekkend personeel aanspraak kan maken. Voorlopig vallen er geen gedwongen ontslagen, tenzij blijkt dat er minder mensen vertrekken dan nodig is.

Recente artikelen