Menzis selecteert Polikliniek de Blaak als Topzorg aanbieder

Array

Topzorg-predikaat voor spataderkliniek de Blaak

“De kwaliteitsverschillen in de zorg zijn groot. Menzis maakt dat inzichtelijk met het Topzorg-predikaat.” Aldus Robert Boonen, mededirecteur van Polikliniek de Blaak. “Dat wij een van de zestig zorgaanbieders zijn die het Topzorg-predikaat  hebben gekregen is natuurlijk prachtig maar het houdt ons bovenal scherp om dit predikaat in de toekomst te behouden.”

th_2005_deblaakIn 2008 beoordeelde Menzis de zorgaanbieders van vijf behandelsoorten: liesbreuk, meniscus, borstkanker, spataderen en staar. De beoordelingscriteria waren gebaseerd op klantenonderzoek, landelijke richtlijnen en advies van patientenverenigingen. Daarbij werd vooral gekeken naar medische kwaliteit, snelheid van diagnostiek en behandeling en informatievoorziening. Uiteindelijk scoorden 60 zorgaanbieders goed op al deze punten en mogen zij tot 2010 het predikaat ‘Menzis Topzorg’ voeren.

Polikliniek de Blaak is gespecialiseerd in (laser) behandeling van spataderen en heeft vestigingen in Almere, Leidschendam, Rotterdam en Tilburg.. “Toen we voor het eerst van het Topzorg idee van Menzis hoorde waren we direct enthousiast”zegt Robert Boonen. “We hebben jarenlang hard gewerkt aan topzorg voor onze patienten en dit idee sloot daar perfect op aan. Zo konden we onszelf testen of we inderdaad op de goede weg waren en nu we het predikaat hebben is het makkelijker om onze kwaliteiten voor het voetlicht te brengen bij bestaande en nieuwe patienten.” Besluit hij.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen