Veel mensen allergisch voor shampoo

Array

artikel1Veel mensen zijn waarschijnlijk allergisch voor een geuringredient dat gebruikt wordt in shampoo, crèmespoeling en zeep. Volgens Zweedse onderzoekers heeft 2 procent van de bevolking er last van.

Het ingredient genaamd linalool zin in 60 tot 80 procent van alle producten voor persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen. Linalool kan zorgen voor een allergische reactie wanneer het aan de lucht oxideert (afbreekt).

Allergietest
Onderzoekers van de University of Gothenburg hielden een allergietest onder 3000 mensen die last hebben van eczeem. De geoxideerde vorm van linalool zorgde voor een allergische reactie bij 5 tot 7 procent van de proefpersonen
Bron: Nu.nl/gezondheid

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen