Arbodienst TREDIN reageert op rapport CBP

Array

tredin_logoUit een onderzoek van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) in januari 2008 is gebleken dat bij arbodienst TREDIN onregelmatigheden zijn geconstateerd. Uit dit onderzoek blijkt dat informatie over 58 zieke werknemers inzichtelijk is gemaakt voor hun werkgevers (ruim 50.000 werknemers zijn via hun werkgever aangesloten bij TREDIN). Volgens het CBP is dit in strijd met de privacy-wetgeving. In dit geval is het ook in strijd met de interne richtlijnen van TREDIN. TREDIN betreurt het incident en neemt direct maatregelen. Sinds 1 januari 2009 is deze situatie bij nieuwe dossiers ook niet meer voorgekomen.

De onregelmatigheden zijn in 2008 opgetreden in het elektronisch dossier waarin de arbodienst, werknemer en werkgever alledrie inzage hebben. Hierin staat informatie over de voortgang van het ziekteverzuim en het herstel van zieke werknemers. In dat deel van het dossier waartoe de werkgever toegang heeft, is door medewerkers van TREDIN in het verleden ten onrechte informatie opgenomen over de concrete klachten van werknemers. Als dit niet gebeurt met schriftelijke toestemming van de werknemer is dit in strijd met de privacy-wetgeving en de interne regels van TREDIN.

Naar aanleiding van het onderzoek van het CBP heeft TREDIN de interne regels aangescherpt en wordt de vertrouwelijke informatie over zieke werknemers geheel afgeschermd voor hun werkgevers. Sinds 1 januari 2009 komen deze fouten bij nieuwe ziektedossiers sowieso niet meer voor.

Bron: Tredin

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen