Doctor2Doctor ambassadeur en marathonloopster Lorna Kiplagat steunt D2D

0
344

lorna-kiplagatIn aanwezigheid van D2D ambassadeur en marathonloopster Lorna Kiplagat hebben Elmer Mulder voorzitter rvb VUmc, John Roord, hoogleraar kindergeneeskunde VUmc, Peter Hartman, president directeur KLM, Brinio Veldhuijzen van Zanten, directeur KLM Health Services, en de directeur en decaan van het ziekenhuis in Eldoret, een samenwerkingscontract getekend. Met dit contract is de voortgang van D2D voor tenminste 3 jaar gegarandeerd.

Het primaire doel van D2D is kennisvergroting en het verlenen van zorg op een duurzame manier in het Moi Teaching and Refferal Hospital (MTRH) in Eldoret Kenia. Artsen van VUmc  reizen regelmatig af naar dit ziekenhuis om hun collega’s daar te helpen. Omdat het MTRH een opleidingsziekenhuis, met een verzorgingsgebied van ongeveer 12 miljoen mensen, wordt de opgedane kennis steeds overgedragen aan artsen in opleiding. Dankzij KLM en KLM Health Services die zorgen voor reisfaciliteiten, logistieke ondersteuning, vaccinaties en medisch reisadvies kunnen de artsen van VUmc zeer regelmatig naar collega’s in Kenia voor kennisoverdracht en support.

Onder de naam ‘Doctor 2 Doctor – Flying Expertise Overseas’ werken de afdeling kindergeneeskunde van VU medisch centrum (VUmc) en KLM AirCares (het charitatieve programma van KLM) samen om de medische zorg voor kinderen in Kenia te verbeteren. Kinderartsen van VU medisch centrum gaan ieder met hun eigen specialisme, artsen in Kenia trainen om de medische zorg voor kinderen daar te verbeteren. Het ziekenhuis waar VUmc mee samenwerkt is het Moi Teaching and Referral hospital ziekenhuis in Eldoret. Omdat dit een opleidingsziekenhuis is zal de kennis overgedragen worden op meerdere Keniaanse artsen waardoor het programma Doctor 2 Doctor een zeer duurzame vorm van ontwikkelingshulp is. Ruim 12 miljoen inwoners, waaronder vele kinderen uit Kenia en Oeganda zijn aangewezen op het Moi ziekenhuis. Nu nog beschikken artsen in ontwikkelingslanden vaak over onvoldoende kennis om kinderen die lijden aan aangeboren lichamelijke afwijkingen goed te kunnen behandelen.

Dankzij het Aircares programma van de KLM vliegen onze artsen voor niets, maar voor hun verblijf in Kenia is geld nodig. Met uw steun kunnen zij hun collega’s in Afrika helpen. Organisatie: VUmc Fonds | Doneer aan VUmc Fonds
Categorie: Onderwijs
Werkgebied: Afrika
Land: Kenia Sponsoring: Totaal bedrag benodigd: € 1.000.000,00

Als je op onderstaande link klikt, wordt je naar de site www.allegoededoelen.nl geleid die de online betaling voor VUmc Fonds afhandelt.

Doneer aan dit project van VUmc Fonds Doneer aan dit project via beveiligde verbinding

Bron: VUmc