Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen is woest over het lekken van sterftecijfers

Array

radboud1De leiding van het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen is woest over het lekken van sterftecijfers op de kinderhartafdeling van het ziekenhuis. Het UMC overweegt juridische stappen tegen het lekken van de cijfers, aldus bestuursvoorzitter Emile Lohman maandag. Volgens het ziekenhuis kloppen de cijfers wel, maar kunnen er geen conclusies aan worden verbonden. De gegevens zijn namelijk onvolledig en daarom niet te vergelijken met de cijfers van andere ziekenhuizen, aldus Lohman. De cijfers zijn afkomstig uit de database van de Europese Vereniging van Thoraxchirurgen (EACTS). In die database staan onder meer de sterftecijfers op hartafdelingen van Europese ziekenhuizen. De informatie is echter verre van compleet omdat de database nog in aanbouw is, stelt het UMC.

Naar aanleiding de berichtgeving over de kinderhartchirurgie in het UMC St Radboud heeft het ziekenhuis een speciaal telefoonnummer en e-mailadres geopend. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met Stichting Hartpatienten Nederland, Patientenvereniging Aangeboren Hartafwijking en Clientenraad Academische Ziekenhuizen.

Bent u ouder of verzorger van een kind dat bij het Kinderhartcentrum opgenomen is geweest, of binnenkort behandeld wordt? Dan kunt u via het speciale nummer en e-mailadres te allen tijde uw vragen stellen en/of uw situatie bespreken.
E-mail
Uitsluitend voor ouders van (toekomstige) patienten van het Kinderhartcentrum.

Tv-programma Zembla
Het tv-programma Zembla besteedt zondag 5 april aandacht aan de kinderhartchirurgie van het UMC St Radboud. Aan het woord komt o.a. Emile Lohman, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Lees ook het artikel Kinderhartchirurgie in Zembla

Bron: UMCN

Recente artikelen