Rotterdam trekt subsidie Riagg in

subsidieDe gemeente Rotterdam heeft een subsidie van 400.000 euro ingetrokken bij de RIAGG omdat deze instelling weigert om de meldcode Huiselijk Geweld te ondertekenen. Wethouder Kriens heeft dit gisteren laten weten aan directeur Jos Lamee van de RIAGG Rijnmond. In Rotterdam geldt al twee jaar een meldcode voor mensen die werken in onderwijs, zorg en welzijn. Als zij het vermoeden hebben van huiselijk geweld, moeten ze dat melden. Het Riagg vindt dat de politiek zich te veel met de hulpverlening bemoeit. Instellingen en organisaties in de zorg, hulpverlening en het onderwijs die de meldcode hebben ondertekend, zijn verplicht om als men huiselijk geweld vermoedt dit te melden. De RIAGG weigert te ondertekenen omdat men vindt dat dit politiek idee niet werkt. Lamee verwijst in een reactie o.a. naar het onderwijs waar op een gegeven moment ook veranderingen door gevoerd werden onder politieke druk die later niet bleken te werken.De instelling kreeg jaarlijks 300.000 euro van de gemeente Rotterdam, ongeveer 2 procent van de totale begroting. Het Riagg zal de beslissing aanvechten.De invloed van zowel de politiek als de zorgverzekeraars op de hulpverlening heeft al te veel geld en te veel slachtoffers gekost! De meeste, voorheen kwalitatieve organisaties, zijn verworden tot burocratische bolwerken, die alleen nog maar bezig kunnen zijn met regels naleven, productiecijfers, protocollen en registratie. Mentaliteit en tendenzen verander je niet door repressie en controle. Wethouder Kriens weet absoluut niet waar ze het over heeft!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen