Antwerpse loopschool voor mensen met beenamputatie

protheseDe revalidatie ZNA Middelheim heeft in samenwerking met Leunen Orthopedie de “Antwerpse loopschool” voor mensen met een beenamputatie opgestart onder het motto “Sta op & wandel”. De bedoeling is om mensen met een beenamputatie terug op de been te krijgen, hen weer zin te laten krijgen in het leven, om weer in een toekomst te geloven of om het gevoel te hebben er niet alleen voor te staan. Het “Sta op & wandel” programma duurt 12 weken en staat onder leiding van een erkend revalidatie-arts. Er wordt gewerkt aan de spierkarcht en de mobiliteit, niet alleen van het geamputeerde been, maar ook van het gezonde been. De loopschool is bedoeld voor patienten na een recente beenamputatie alsook voor patienten die reeds prothesegereeduceerd zijn doch die hun functioneringsniveau willen bijsturen. De verwijzing dient te gebeuren door de huisarts of door een behandelende specialist, die u hiervoor kan inschrijven. De prijs is afhankelijk van de voor de patient van toepassing zijnde RIZIV-nomenclatuur.

Bron: Medinews

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen