Groningen begint internationale studie geneeskunde

0
238

dokterstas huisarts tasIn Groningen begint in september een Engelstalige bachelor-opleiding geneeskunde. Deze Internationale Bachelor is de eerste opleiding geneeskunde in het land waarin zowel Nederlandse als buitenlandse studenten kunnen studeren. De eindtermen van deze studie zijn dezelfde als bij de reguliere opleiding, maar binnen de studie zal er speciale aandacht zijn voor de internationale aspecten van de geneeskunde. Global Health is een thema dat door het toenemend aantal grensoverschrijdende gezondheidsproblemen steeds belangrijker wordt.

Nederlandstalige masteropleiding

Van de 410 beschikbare opleidingsplaatsen voor komend studiejaar zijn er zestig voor de nieuwe Engelstalige Bachelor. Studenten die aansluitend de master-opleiding willen volgen, moeten Nederlands kunnen spreken. Dit is nodig om tijdens de co-schappen goed met de Nederlandse patiёnten te kunnen communiceren.

De belangstelling voor de internationale studie blijkt zeer groot te zijn. Het  totaal aantal vooraanmeldingen is in Groningen ruimschoots verdubbeld tot meer dan 1200 aspirant-studenten. De belangstelling komt uit zowel binnen- als buitenland.

Bron: Rijksuniversiteit Groningen