Hitachi Data Systems optimaliseert storage-infrastructuur Maasstad Ziekenhuis voor betere dienstverlening

Array

maasstad-ziekenhuisHitachi Data Systems, dochterbedrijf van Hitachi Ltd. en wereldwijd leverancier van service oriented storage-oplossingen, maakt bekend dat het is geselecteerd door het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis voor een professionalisering van zijn storage-omgeving. De behoefte aan een nieuwe oplossing is ingegeven door de explosieve groei van data veroorzaakt door alle digitaliseringprojecten en het project ‘Digitale Ziekenhuis’ dat in 2010 opgeleverd wordt. Onder dit project vallen alle initiatieven die ertoe moeten leiden dat alle workflows en processen op de nieuwe locatie van het Maasstad op elkaar zijn afgestemd en volledig digitaal worden ondersteund. Door verschillende lagen aan te brengen in de nieuwe storage-infrastructuur, is het Maasstad Ziekenhuis ervan verzekerd dat kritieke data, zowel medisch als niet-medisch, altijd beschikbaar is.

Een belangrijke eis van het ziekenhuis was dat de bestaande opslagcapaciteit van verschillende leveranciers zoveel mogelijk moest worden benut. Samen met partner PQR, value added reseller van storage-oplossingen en gespecialiseerd in de toepassing van storage-oplossingen in medische omgevingen, is een nieuwe infrastructuur ontworpen waarin de bestaande opslag wordt gevirtualiseerd. Hierdoor hoeft de aanwezige apparatuur nog niet vervangen te worden.

Nieuwe locatie
Ook de synchronisatie van data op meerdere locaties was een belangrijk aandachtspunt voor Maasstad Ziekenhuis. Eind 2010 wordt een compleet nieuwe ziekenhuislocatie geopend en staat de data op een primaire en secondaire locatie enkele kilometers van elkaar Zowel de medische als niet-medische informatie moet dan beschikbaar zijn. Hiervoor adviseerde HDS synchrone mirroring  waardoor data gelijktijdig op meerdere plaatsen wordt opgeslagen.

“Met deze vernieuwde storage-infrastructuur kunnen we beter inspelen op de wensen van artsen en medewerkers. Uiteraard profiteren uiteindelijk onze patienten van een efficientere informatievoorziening”, zegt Danjan Mudde, Projectmanager bij Maasstad Ziekenhuis. “Het Maasstad Ziekenhuis heeft hoge, maar realistische ambities. Hierdoor stellen wij hoge eisen aan onze leveranciers. Samen met onze partner Storage United B.V. zochten wij  een partij waarmee we het meeste uit onze bestaande omgeving konden halen. HDS koppelde de beste oplossing aan een interessante investering met zo laag mogelijke onderhoudskosten. Daarnaast wist het samen met PQR onze bestaande investeringen optimaal in het nieuwe plaatje te passen. Met deze infrastructuur zijn we volledig up to date en klaar voor de toekomst.”

Inclusief de uitbreiding van de infrastructuur met een USP VM-platform en AMS 2000 van HDS, beschikt het ziekenhuis dan over een totale opslagcapaciteit van bruto 94 Terabyte. Verder wordt de huidige omgeving opgeschoond door archivering van data op meerdere opslaglagen (tiers). Hiermee verwacht het Maasstad Ziekenhuis 40 procent capaciteit in primaire opslag en high-end disk terug te winnen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen