“Nieuw” onderzoek uit Minnesota over de relatie verbrand vlees en kanker blijkt oud onderzoek te zijn
ArrayEen onderzoek uit 2005 van de Universiteit van Minnesota over het verband tussen verbrand vlees en alvleesklierkanker is weer in de media opgedoken. Diverse nationale en internationale media citeren uit een nieuw onderzoek uit Minnesota dat al in oktober 2005 werd gepubliceerd. De reden dat het nu weer in de media komt is omdat de resultaten ervan zijn deze week onderwerp op een congres over onderzoek naar kanker in Denver.
- Titel klopt niet, het moet zijn.Meer kans op kanker door het eten De Telegraaf - ‎3 uren geleden‎…..Risico kanker rood vlees is veel groterDaarna wordt er gezegd mensen die een doorbakken ( dus niet rood ) hamburger eten 60% meer kans op kanker krijgen. …
- Risico op kanker veel groter bij eten rood vlees Brabants Dagblad - ‎12 uren geleden‎…..DENVER (ANP) – Nieuw onderzoek wijst uit dat mensen die vaak bijna rauw vlees eten, een veel groter risico lopen op kanker. Wie regelmatig vlees consumeert …
Volgens het al lang bekende onderzoek lopen mensen die regelmatig verbrand vlees eten zestig procent meer kans op kanker aan de alvleesklier. Om het risico te verkleinen is het volgens de wetenschappers beter de temperatuur van barbecue of pan lager te zetten om te voorkomen dat vlees zwart wordt.
Tips
Ook wordt geadviseerd het vlees eerst in de magnetron op te warmen. De vleessappen – die de uitgangsstof van kankerverwerkers bevatten – moeten worden weggegooid vóór het bakken. Een andere tip is het vlees in folie op de barbecue te leggen, zodat de vlammen er niet bijkomen