“Nieuw” onderzoek uit Minnesota over de relatie verbrand vlees en kanker blijkt oud onderzoek te zijn

Array

42-17951954Een onderzoek uit 2005 van de Universiteit van Minnesota over het verband tussen verbrand vlees en alvleesklierkanker is weer in de media opgedoken. Diverse nationale en internationale media citeren uit een nieuw onderzoek uit Minnesota dat al in oktober 2005 werd gepubliceerd. De reden dat het nu weer in de media komt is omdat de resultaten ervan zijn deze week onderwerp op een congres over onderzoek naar kanker in Denver.

Volgens het al lang bekende onderzoek lopen mensen die regelmatig verbrand vlees eten zestig procent meer kans op kanker aan de alvleesklier. Om het risico te verkleinen is het volgens de wetenschappers beter de temperatuur van barbecue of pan lager te zetten om te voorkomen dat vlees zwart wordt.

Tips
Ook wordt geadviseerd het vlees eerst in de magnetron op te warmen. De vleessappen – die de uitgangsstof van kankerverwerkers bevatten – moeten worden weggegooid vóór het bakken. Een andere tip is het vlees in folie op de barbecue te leggen, zodat de vlammen er niet bijkomen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen