Al 16 claims bekend bij Pals Groep Emmen

0
342

pals-groepEr komen steeds meer gegevens naar buiten over missers in het Scheper ziekenhuis.  Zo is de betreffende chirurg in Duitsland eerder veroordeeld door dood door schuld. Nabestaanden, onder wie de zoon van het Hoogeveense slachtoffer, willen nu openheid van zaken. Vandaag maakte het letselschadebureau Pals Groep in Emmen bekent dat er 16 verzoeken voor het indienen van schadeclaims bij het Scheper ziekenhuis zijn binnengekomen. Bijna alle claims gaan over problemen, naadlekkages en de gebruikte nietjes bij de hechtingen, na de maagverkleinende operaties. Dit zei schaderegelaar Bert Heida van de Pals Groep maandag.

In bijna alle zaken verhalen de verzoekers over de nietjes die bij de hechtingen zijn gebruikt bij de maagoperaties, zegt Heida Door de publiciteit over de affaire stromen de schadeverzoeken bij het letselschadebureau binnen. Vier aanvragers zijn familieleden of partners van patienten die na een maagverkleining in het Scheper Ziekenhuis zijn overleden. Bij de overige aanvragers traden complicaties op na een maagingreep in het ziekenhuis. Ze hebben daardoor lang in het ziekenhuis gelegen of ondervinden nog steeds problemen.Het Scheper Ziekenhuis onderzoekt de zaak intern. Zolang dit onderzoek loopt, wil het ziekenhuis geen commentaar geven.