De varkensgriep verspreiding volgen via Google Maps en domeinregistraties

De varkensgriep verspreiding is te volgen via Google Maps zo laat Dutch Cowboys zaterdag al weten. Google brengt alle nieuwsfeiten geografisch in kaart op het woord varkensziekte, ‘Mexiaanse griep’  en  ‘H1N1 Swine Flu’ in kaart. Om de enkele minuten is er weer ergens een update.

View H1N1 Swine Flu in a larger map

Op bovenstaande kaart is met één oogopslag te zien waar de ziekte bevestigd is, waar vermoedelijke ziektegevallen zijn en waar doden zijn gevallen.Ook is op de kaart te zien waar ziektegevallen gemeld zijn die achteraf geen varkensgriep bleken te zijn.

De kaart maakt een betrouwbare indruk. Niet alleen hebben bezoekers hem inmiddels al een 5-sterren-rating gegeven, in Nimans gebruikersprofiel is te zien dat hij al jarenlang dergelijke kaarten maakt van ziekte-verspreidingen, waaronder H5N1 (de vogelgriep) en Ebola.

Het nieuws over het uitbreken van de varkensgriep heeft ook zijn invloed op de markt van domeinnamen. ‘Swineflu’ gerelateerde domeinen worden namelijk massaal geregistreerd.
Via DomainTools is te zien dat er inmiddels al zo’n 147 domeinen zijn waarin de term ‘swineflu’ voorkomt. Volgens Netsecurity zal een aantal van deze domeinen vermoedelijk gebruikt gaan worden voor Phishing en Spam. Ook in Nederland is een dergelijke trend zichtbaar. Onlangs werd het domein h1n1.nl geregistreerd (h1n1 is de werkelijke naam van dit type influenza) en ook varkensgriep.nl werd recentelijk geclaimd. Dat meldt ComputerIdee.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen