Eerste officieel bevestigde besmetting met varkensgriep in Europa

a-h1n1Het Spaanse ministerie van volksgezondheid heeft het eerste geval van besmetting met varkensgriep bevestigd. Van zeventien andere Spanjaarden bestaat het vermoeden dat zij eveneens aan de ziekte lijden. Minister Trinidad Jimenez zei dat het eerste officieel bevestigde geval een jongeman betreft die onlangs in Mexico is geweest. Volgens Jimenez reageert de man goed op de behandeling die hij krijgt en is hij er niet ernstig aan toe.

Het Spaanse geval is de eerste officieel bevestigde besmetting met varkensgriep in Europa.

Bekijk hier een uitgebreid interview met Ab Osterhaus van de NOS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen